Over ons

Ruimte… Wij zijn een netwerkorganisatie en onze samenwerking geeft ons ruimte: verbonden omdat we het willen, niet omdat het moet. Voor sommigen geldt dat al sinds 2006. Wat ruimte voor ons betekent? Buiten zijn, je intuïtie volgen, diversiteit omarmen. Hoofd en hart verbonden, realisme en idealisme in een gezonde balans. Groeien. Niet om het groeien, maar jouw plek te vinden in waar het leven je brengt. Hoe spannend dat soms ook kan zijn.

Ons verhaal

In 2003 startte ik Spirit Coaching & Training na een persoonlijke crisis waarna ik wist waar ik me voor wilde inzetten: meer vermenselijking van organisaties. Ik zie in veel organisaties hoe mensen geleefd worden door hun omgeving en wat er van hen wordt verwacht. En hoe weinig mensen eraan toekomen om daadwerkelijk vanuit hun eigen kracht en talenten een bijdrage te leveren aan de organisatie. Hoe dit ook anders kan, wordt mooi beschreven in bijvoorbeeld “Reinventing Organizations” van Laloux en “Theorie U” van Otto Scharmer. De werkplek als plek waar persoonlijke ontwikkeling plaatsvindt die recht doet aan wie je bent.

Na de oprichting in 2003 ontmoette ik al snel gelijkgezinden met wie ik de organisatie verder vormgaf. Pieter van der Gaag leerde ik in 2006 kennen.

Er was gelijk herkenning van binnenuit qua visie op ontwikkeling en werkwijze. We zijn verschillend en daardoor heel complementair. Twee jaar later kwam ook Mascha Hoff erbij.

Kenmerkend voor onze samenwerking is de veiligheid. Niemand maakt zich zorgen om achtergesteld te worden, op welke manier dan ook. Iedereen heeft zijn eigen plek. Onze kracht is dat we in onze trainingen en programma’s voorleven wat we uitdragen: talenten en mogelijkheden van en in elkaar tot ontwikkeling brengen en richten op de resultaten die we voor ogen hebben. Door de jaren heen hebben veel trainers en coaches zich aangesloten en is Spirit een intensieve samenwerking aangegaan met EMC Performance en Fast Forward.

Over de oprichter

Laurens van der Drift

Ik ben Laurens van der Drift en ik ben initiator van Spirit Coaching & Training. Ken je dat gevoel dat je op de goede plek zit en samenwerkt met een team aan iets waar jullie allemaal in geloven? Ik geniet van de positieve energie en beweging die dan ontstaat. En ik geniet van mensen en teams die bereid zijn om zichzelf aan te kijken. Om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling en hier kwetsbaar in durven zijn. Die verder durven kijken dan hun eigen oordeel omdat ze weten dat er meer is dan dat. Zowel bij zichzelf als bij de ander. Ik geniet van organisaties die ruimte geven aan dit proces. Omdat ze weten dat tevreden medewerkers en teams het verschil maken. Zeker in tijden waarin wendbaarheid en flexibiliteit het succes bepalen.

Hoe?
Samen met een netwerk van verbonden partners verzorgen we coachings- en trainingsprogramma’s die deelnemers en teams faciliteren in hun persoonlijk leiderschap. En we ondersteunen organisaties met het inrichten van een omgeving die dit proces ondersteunt. De verbonden partners zijn trainers en coaches, maar ook organisaties die hun jarenlange expertise bij het inrichten van innovatieve leeromgevingen inzetten. Zo werken we samen met EMC Performance voor het meten van leerrendement en met FastForward voor duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit. In deze samenwerking zijn succesvolle co-creaties ontstaan tussen de klant en verschillende disciplines.

De associates

Mascha Hoff

Mascha Hoff

Verbinder en compassie. Wel zelf maar niet alleen. Avonturier.

Pieter van der Gaag

Pieter van der Gaag

Omarmt verandering en brengt je in beweging. Buddha van onze groep.

Bart Boeve

Bart Boeve

Iedereen is creatief,
dat kan ik je laten ervaren. (Toneel)speler in hart en nieren.

Helma van Sandick

Helma van Sandick

Jezelf leiden met liefde. Lichtvoetig en uitdagend. Levenskunstenares.

Joan Bieger

Joan Bieger

Zachte kracht en gerichte focus. Bevrijder van (vrouwelijke) kracht en potentie.

Nanda van der Els

Nanda van der Els

Waarderend en actiegericht leren. Brabantse gezelligheid en fietser.

Contact

(Spirit) Coaching & Training

Zilvermeeuw 1
1399 KK Muiderberg
T +31 6 2551 2858
info@spiritcoachingentraining.nl