Ons verhaal

Over ons
In 2003 ben ik SpiritCoaching & Training gestart na een persoonlijke crisis waarna ik wist waar ik me voor wilde inzetten: meer vermenselijking van organisaties. Wat ik in veel organisaties zie is hoe mensen geleefd worden door hun omgeving en wat er van hen verwacht wordt en hoe weinig mensen eraan toekomen om werkelijk vanuit hun eigen kracht en talenten een bijdrage te leveren aan de organisatie doelstellingen. Hoe dit ook anders kan wordt mooi beschreven in bijvoorbeeld "Reinventing Organizations"" van Laloux en ""Theorie U" van Otto Scharmer. De werkplek als plek waar persoonlijke ontwikkeling plaatsvindt die recht doet aan wie je bent.

Na de oprichting in 2003 ontmoette ik al snel gelijkgezinden met wie ik de organisatie verder vormgaf. Pieter van der Gaag leerde ik in 2006 kennen. Er was gelijk herkenning van binnenuit qua visie op ontwikkeling en werkwijze. We zijn verschillend van elkaar en daardoor heel complementair. Twee jaar later kwam daar ook Mascha Hoff bij. 

Kenmerkend voor onze samenwerking is de veiligheid: niemand maakt zich zorgen om, op welke manier dan ook,  achtergesteld te worden en iedereen heeft zijn eigen plek. Onze kracht is dat we in onze trainingen en programma's voorleven wat we uitdragen. En dat is talenten en mogelijkheden van en in elkaar tot ontwikkeling brengen en richten op de resultaten die we voor ogen hebben. Door de jaren heen hebben veel trainers en coaches zich aangesloten en is Spirit een intensieve samenwerking aangegaan met EMC Performance en Fast Forward.  

Interventies met impact, gekoppeld aan het dagelijks leven
We zijn echt hele goede trainers en coaches. Dat klinkt wellicht wat arrogant maar gemiddeld worden onze interventies beoordeeld met een cijfer tussen 8-9. Impact genereren we door diepgang te koppelen aan praktische vaardigheden.

Maar dat is niet genoeg. Formele interventies leveren maar 10% van het leerrendement. Het grootste gedeelte van de impact wordt bepaald door het het leren van elkaar (20%) en leren op de werkplek (70%). Daarom bestaan onze interventies uit een mix van deze drie elementen.

Leren van elkaar door:

  • Intervisie
  • Train de trainer
  • Buddysystemen


Leren op de werkplek:

  • Werkplekopdrachten
  • Analysetools
  • Verdiepende materialen
  • Coaching on the job

Middels onze samenwerking met EMC Performance helpen we klanten waar nodig met het inrichten van leertrajecten met een maximaal rendement. Tijdens de Corona crisis hebben we verschillende onderdelen van onze trajecten, zoals intervisie, omgezet naar een (mogelijk) digitale varianten.