Mascha Hoff

Mascha Hoff

Mijn naam is Mascha Hoff. Ik werk sinds 2007 als zelfstandig coach en trainer zowel in het bedrijfsleven als met particulieren.

In mijn manier van coachen en trainen is mijn eigen levensloop en ervaring terug te vinden. Mijn passie is om mensen in beweging te krijgen. Je (weer) contact te laten maken met je verlangen, wat de essentie is voor jou en met behulp van concrete actiepunten die uit de coaching of training naar voren komen hier ook naar te gaan leven. Je zal ervaren dat het leven (weer) een feest wordt en  je je eigen leven en de interacties met andere mensen daarin als een boeiend leerproces kan ervaren. Mijn uiteindelijk doel is om je onuitputtelijke potentie en kracht aan te boren en van hieruit te gaan leven en werken. De methodes die ik hiervoor gebruik zijn divers. Echter grote gemene deler is om de balans te herstellen tussen lichaam en geest wat resulteert in een gezonde balans tussen denken, voelen en doen.

De eerste 12 jaar van mijn werkzame leven heb ik in commerciële functies gewerkt. Wat me me steeds meer duidelijk werd is dat ik in contact met mensen mijn vervulling vind. Toen ik zelf in een persoonlijk leiderschap training terecht kwam met als vraag: “wie ben ik en wat wil ik? “ kon ik er niet meer om heen dat ik mensen wil ondersteunen in hun zoektocht. Vanaf dat moment heeft mijn leven een totaal andere wending gekregen. In plaats van mijn best te doen mijn leven te controleren en te vormen naar een plaatje zoals ik dacht dat een goed leven eruit ziet, is het een spannend avontuur geworden wat me steeds weer op nieuwe paden leidt en nieuwe mensen doet ontmoeten. Met sommige loop ik langere tijd op met andere maar kort echter ieder heeft op zijn/haar manier iets toe te voegen aan mijn leven.

Ik heb diverse opleidingen gevolg op het gebied van coaching en training. Waaronder emotioneel lichaamswerk, lifecoaching en mindfulness. Echter mijn grootste leerschool is mijn eigen leven. Het elke keer weer uit mijn comfortzone stappen aangezien mijn verlangen me daartoe aanzet. Trouw blijven aan mijn eigen waarden ook al betekend dat dat ik niet altijd de verwachtingen van mijn omgeving bevredig.  Ik omarm het leven en ben dankbaar voor  alles wat het me geeft ook al is niet alles leuk. In plaats van pijnlijke situaties te vermijden ga ik ze aan als ze op mijn pad komen en groei. Het grootste verschil zit er voor mij in dat ik niet meer wordt geleefd maar zelf de touwtjes in handen heb en mijn eigen leven creëer, mijn levens motto is dan ook: je maakt je eigen leven. Wat daarnaast voor mij van essentieel belang is om dat in verbondenheid te doen met de mensen die belangrijk voor me zijn en ook hierin kom ik mijn grootste uitdaging tegen namelijk zichtbaar te worden in wat er in mij leeft. Ik doe het wel zelf maar niet alleen.

Heel belangrijk hierin is voor mij de samenwerking met SpiritCoaching & Training. Als ik samen met Laurens voor een groep sta of een project oppak dan krijgen we keer op keer de feedback hoe complementair we zijn aan elkaar. Dat ervaren we zelf ook. Door te blijven investeren in onze werkrelatie en als er hobbels op de weg komen deze aan te pakken en zo weer meer naar elkaar toe te groeien hebben we een hoge kwaliteit met elkaar weten te bereiken waar de deelnemers en onze opdrachtgevers optimaal van kunnen profiteren.