Geluk ligt in een plas met tranen

geluk-ligt-in-een-plas-met-tranen.jpg
Datum: 2015, 02 June

Ted Wilson was mijn leraar in een zware periode van mijn leven. Ik ging scheiden, mijn jonge dochter verhuisde naar een ander land en mijn vader kreeg Alzheimer. Ted kwam naast me zitten, keek me aan en zei: “Het leven is soms rauw hè?”. Hij deed verder niets, maar hij was er wel: volledig. Geen medelijden, wel medeleven. Na de tranen kwam de opluchting en kon ik weer verder. 

Zo simpel is het niet altijd, want oude patronen kunnen hardnekkig zijn en we zijn gewend pijn te vermijden. De meeste mensen zijn op zoek naar iets anders, zowel in als buiten zichzelf. De een meer dan de ander, maar eigenlijk geldt het voor ons allemaal.

Dat maakt mijn werk soms lastig: mensen zijn op zoek naar rust (de meest gehoorde), focus, verbinding, plezier. Noem maar op. Vaak wordt in die zoektocht iets belangrijks vergeten: om je doel te bereiken, moet je eerst ergens langs. En dat waar we langs moeten, dat willen we vaak niet. Daarom blijkt die tocht vaak een doodlopende weg.
 
Geluk ligt in een plas met tranen was de boodschap die Ted mij meegaf. Het één gaat niet zonder het ander. Mensen hierin mogen begeleiden geeft voldoening bij mezelf en een blijvende verandering bij de ander. Door het proces zelf te doorleven kan ik me verbinden met mijn deelnemers en tegelijkertijd naast ze staan. Uitgerust met ervaring, een breed scala van oefeningen en praktische tips.
 
Stel jezelf eens die vragen: 
 
  • Ga ik ergens vanaf of ga ik ergens naar toe? 
  • En wat moet ik onder ogen zien om mijn doel te bereiken?

Ik wens je wijsheid en inzicht.
« Terug naar het Overzicht