Workshop Mindfulness (8 sessies van 2,5 uur)

16 december 2019, 13 januari, 3 februari, 24 februari, 16 maart, 6 april, 27 april en 18 mei 2020 (sessies vinden plaats van 15.00-17.30)
Baambrugge
Investering: € 550,- (excl. btw)

 

“Wie naar buiten kijkt, droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt” (Carl Jung)

1. Doelstelling

‘Mindfulness training’ betekent eigenlijk hetzelfde als ‘aandachttraining’. In het Engels spreekt men van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) of Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) omdat ‘mindfulness’ een alledaags woord is. Mindfulness betekent zoiets als ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’, vandaar ook dat ‘mindfulness training’ synoniem is aan ‘aandachttraining’. Tegenwoordig wordt nogal gemakkelijk iets onder de naam ‘training mindfulness’ aangeboden, maar het MBSR/MBCT format is het oorspronkelijke programma. Het programma duurt in totaal acht weken. De doelstelling is om je op een praktische manier kennis te laten maken met mindfulness en je handvaten te geven om het toe te passen in je dagelijks leven.

2. Resultaten

De mindfulness workshop is voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren, en kan leiden tot de volgende resultaten:

  • beter leren omgaan met moeilijke emoties;
  • minder met je gedachten bezig zijn (piekeren);
  • je beter staande houden in een druk leven;
  • het vinden van meer momenten van genieten, rust en inkeer;
  • bewuster beleven van ieder moment;
  • het sneller regenereren van je energie

3. Programma

De mindfulness training van SpiritCoaching & Training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur. Iedere sessie heeft een eigen thema. De training mindfulness beslaat acht weken. Dit is een periode die goed is te overzien en toch voldoende is voor een grondige kennismaking. Het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten.

Onderdelen van iedere sessie zijn:

  • begeleide aandachts- en concentratieoefeningen;
  • bewegingsoefeningen;
  • zit- en loopmeditatie.

Daarnaast is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen met de medecursisten en de mindfulness trainer. Hierdoor wordt de opmerkzaamheid aangescherpt. Mindfulness is een vaardigheid en het trainen van een vaardigheid vereist veel oefening. Tijdens de acht-weekse training mindfulness is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Hiervoor geldt als richtlijn een tijdsinvestering van drie kwartier per dag.

4. Investering

De investering voor deelname aan de 8 wekelijkse mindfulness training bedraagt € 550, - (incl. accommodatie- en materiaalkosten) en excl. btw. In company variant is uiteraard ook mogelijk bij voldoende deelnemers.

Terug naar overzicht